Runtime error and other error for all projects

#1

I’m on Manjaro Linux. Have had issues with compiling openFrameworks itself until now but after make clean in the project folder, it suddenly worked. I can also compile some of my projects but I get errors when doing make run. In one case, this is the output:

$ make run
terminate called after throwing an instance of 'std::runtime_error'
  what():  locale::facet::_S_create_c_locale name not valid
/bin/sh: line 1: 22390 Aborted                 (core dumped) ./project1
make: *** [/home/me/Programs/of_v20191022_linux64gcc6_release/libs/openFrameworksCompiled/project/makefileCommon/compile.project.mk:184: run] Error 134

in the other case there is and endless stream of error messages and gibberish on this format already when compiling:

/./bin/array:49:279: error: expected unqualified-id before ‘,’ token
   49 |               @       @      h                             �             hD      hD      �                              �             8E      8E      �                            �             �Z      �J                                �             �Z      �J                                �             �Z      �J      �                          �             �\      �L      @                          �              `       P                                   �             `      P                                    �      0               P                                                         'P      �                              
      |                                                        ^

I also tried running one of the examples (fboTrailsExample). It compiles fine but I basically get the same error as in the first case:

$ make run
terminate called after throwing an instance of 'std::runtime_error'
  what():  locale::facet::_S_create_c_locale name not valid
/bin/sh: line 1: 25936 Aborted                 (core dumped) ./fboTrailsExample
make: *** [/home/me/Programs/of_v20191022_linux64gcc6_release/libs/openFrameworksCompiled/project/makefileCommon/compile.project.mk:184: run] Error 134
#2

I think I had the wrong PG_OF_PATH in .profile. I also had an old version of ProjectGenerator but that seems unrelated. Solved now.