Problem install in Raspberry Pi 2

Hi,

I followed the instructions from the website but when I tried to install the dependencies I have problems with this:

Err http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/ jessie/main libtiffxx5 armhf 4.0.3-12.3+deb8u2
404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
Err http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/ jessie/main gir1.2-gtk-2.0 armhf 2.24.25-3+deb8u1
404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
Err http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/ jessie/main libavutil-dev armhf 6:11.8-1deb8u1+rpi1
404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
Err http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/ jessie/main libavresample-dev armhf 6:11.8-1deb8u1+rpi1
404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
Err http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/ jessie/main libavcodec-dev armhf 6:11.8-1deb8u1+rpi1
404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
Err http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/ jessie/main libavformat-dev armhf 6:11.8-1deb8u1+rpi1
404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
Err http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/ jessie/main libswscale-dev armhf 6:11.8-1~deb8u1+rpi1
404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
Err http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/ jessie/main libgtk2.0-dev armhf 2.24.25-3+deb8u1
404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
Err http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/ jessie/main libjasper-dev armhf 1.900.1-debian1-2.4+deb8u2
404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
Err http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/ jessie/main libtiff5-dev armhf 4.0.3-12.3+deb8u2
404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
Err http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/ jessie/main libudev-dev armhf 215-17+deb8u6
404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]
E: Failed to fetch http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/pool/main/t/tiff/libtiffxx5_4.0.3-12.3+deb8u2_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]

E: Failed to fetch http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/pool/main/g/gtk+2.0/gir1.2-gtk-2.0_2.24.25-3+deb8u1_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]

E: Failed to fetch http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/pool/main/liba/libav/libavutil-dev_11.8-1~deb8u1+rpi1_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]

E: Failed to fetch http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/pool/main/liba/libav/libavresample-dev_11.8-1~deb8u1+rpi1_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]

E: Failed to fetch http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/pool/main/liba/libav/libavcodec-dev_11.8-1~deb8u1+rpi1_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]

E: Failed to fetch http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/pool/main/liba/libav/libavformat-dev_11.8-1~deb8u1+rpi1_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]

E: Failed to fetch http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/pool/main/liba/libav/libswscale-dev_11.8-1~deb8u1+rpi1_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]

E: Failed to fetch http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/pool/main/g/gtk+2.0/libgtk2.0-dev_2.24.25-3+deb8u1_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]

E: Failed to fetch http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/pool/main/j/jasper/libjasper-dev_1.900.1-debian1-2.4+deb8u2_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]

E: Failed to fetch http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/pool/main/t/tiff/libtiff5-dev_4.0.3-12.3+deb8u2_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]

E: Failed to fetch http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/pool/main/s/systemd/libudev-dev_215-17+deb8u6_armhf.deb 404 Not Found [IP: 93.93.128.193 80]

E: Unable to fetch some archives, maybe run apt-get update or try with --fix-missing?

Looks like your internet connection is not working.

My raspberry has internet connection. I tried using chrome go in to “http://mirrordirector.raspbian.org/raspbian/pool/main/g/gtk+2.0/” and when I tried to find one of the link for example “gir1.2-gtk-2.0_2.24.25-3+deb8u1_armhf.deb” I don’t find it. So I don’t know if is an internet problem.

What happens if you do the following?

sudo apt-get update 

Do you get errors?

You should be able to access http://93.93.128.193 in your browser on the pi (you should see a directory of files).

You should also be able to run

ping 93.93.128.193

From the pi command line. If either fail you likely have some kind of internet connection problem.

No, no error.

Reading package lists... Done

About run the ping

PING 93.93.128.193 (93.93.128.193) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 93.93.128.193: icmp_seq=1 ttl=49 time=217 ms

1 Like

If you run the install scripts again do you still get the same error?

I read a lot of people have the same problem and for fix it the best option is installing raspbian NOOBS, so I did it and works fine. Thanks for everything.

Out of curiosity, what version Pi and openFrameworks were you trying to use? I’m very often working with RPI3 (ARMv6) and 0.9.8 and haven’t had any issues whatsoever.

Hello, I had the same issue but after sudo apt-get update it works for me.

Thanks,
G.